Podpora při výpovědi zaměstnavatele po návratu z rodičovské dovolené

Dobrý den, ráda bych se informovala na výpočet podpory v nezaměstnanosti.

Jsem na rodičovské dovolené, pracuji na DPČ a zároveň bych se měla v prosinci 2020 vracet do zaměstnání, kde mám HPP.

Zaměstnavatel (kde mám HPP) mě informoval, že z organizačních důvodů/pro nadbytečnost mi bude muset dát výpověď s 2-měsíční výpovědní dobou + odstupné či sepíšeme dohodu (na internetu jsem se dočetla, že mám v tomto případě trvat na specifikování organizačních důvodů či nadbytečnosti).

Má pro výpočet výše podpory vliv pouze příjem, který budu pobírat po dobu výpovědní doby (i kdyby byl krácen pro překážky na straně zaměstnavatele) nebo se bude v obou případech (výpověď i dohoda) počítat podpora z průměrné národní mzdy, protože se vracím z RD?

Případně zda má vliv na výpočet podpory i výdělek z DPČ, který po odečtení daní a odvodech je méně než 10000Kč/měsíčně.?

Další dotazy se týkají přihlášení se na ÚP, rodičovský příspěvek budu pobírat i během roku 2021, protože mi byl navýšen o 80000Kč a mám nárok jej čerpat do dovršení 4let věku dítěte.

Kdy bych se měla hlásit na ÚP, je to do 3 dnů od ukončení pracovního poměru, abych měla nárok na dávku?

Může mi být hrazena souběžně s rodičovským příspěvkem nebo ji začnou vyplácet až po ukončení čerpání rodičovského příspěvku?

Či se budu moci přihlásit na ÚP a žádat o podporu v nezaměstnanosti až ukončím RD a bude mi vypočítána z průměrné národní mzdy nehledě na to, zda byl zaměstnanecký poměr ukončen výpovědí či dohodou?

Budu po celou dobu pojištěna státem, ať již bez zaměstnání jen pobírám rodičovský příspěvek či podporu?

Předem děkuji za odpověď a přeji hezký den!

Dotaz poslal/a: Naty, 14.11.2020 20:08
Ing. Petra Měkotová
Ing. Petra Měkotová 15.11.2020 20:13 napsal/a:

Dobrý den,

Pokud po skončení rodičovské dovolené dostanete standardní výpověď s dvouměsíční výpovědní dobou a s odstupným, pak by se vám podpora v nezaměstnanosti po skončení rodičovské, měla počítat z tohoto příjmu ze zaměstnání. Výši podpory si můžete spočítat například zde.

Pozor ale na to, že se na Úřad práce musíte dostavit nejpozději do 3 pracovních dní od ukončení pracovního poměru. Resp. vzhledem k aktuální epidemii je možné s Úřadem práce komunikovat i elektronicky (viz informace zde a zde).

Pokud byste tam šla později, pak už by se vám podpora v nezaměstnanosti počítala z průměrné mzdy v ČR (což je pak poměrně hodně málo peněz).

Pokud byste šla na Úřad práce později (resp. pokud byste si podala příslušnou žádost později než do 3 pracovních dnů), pak by se to totiž bralo tak, že po skončení rodičovské jste začala pečovat o dítě, a pohlíželo by se na vás jinak, než na zaměstnance, který ukončil zaměstnání.

Další věc je ta vaše pracovní činnost na DPČ. Pokud budete mít aktivní dohodu o pracovní činnosti, i v době, kdy byste šla na Úřad práce, pak vám nárok na podporu v nezaměstnanosti nevznikne. Abyste měla nárok na podporu v nezaměstnanosti, musela byste tuto dohodu ukončit, ideálně ještě před datem, ke kterému dostanete výpověď ze zaměstnání na HPP.

Během doby, kdy od Úřadu práce dostáváte podporu v nezaměstnanosti, totiž nemůžete mít žádný jiný příjem (bez ohledu na jeho výši).

Příjem z nějaké dohody na DPČ, můžete mít na Úřadu práce až po skončení výplaty podpory v nezaměstnanosti.

A i pak je to omezeno na maximálně jednu polovinu minimální mzdy (aktuálně v roce 2020 je to maximálně 7300 Kč měsíčně, v roce 2021 to možná díky zvýšení minimální mzdy bude o něco více).

Pokud byste po skončení zaměstnání na HPP měla stále aktivní smlouvu na DPČ, tak vás sice na Úřadu práce mohou zaregistrovat jako uchazeče o zaměstnání, ale bez nároku na podporu v nezaměstnanosti.

Další věc je ta, že pokud při ukončení zaměstnání na HPP dostanete odstupné za 3 měsíce, pak první 3 měsíce, co budete vedená na Úřadu práce, také nebudete mít nárok na podporu v nezaměstnanosti. Pokud máte odstupné, tak se výplata podpory „odloží“ o dobu, za kterou vám náleží odstupné.

Pokud byste neměla nárok na odstupné, tak byste podporu dostávala za 1 až 5 měsíc na Úřadu práce. Pokud budete mít odstupné za 3 měsíce, tak budete případně podporu dostávat za 4 až 8 měsíc na Úřadu práce. Odstupným se podpora nekrátí, pouze se díky odstupnému odkládá termín zahájení výplaty podpory.

Souběh podpory v nezaměstnanosti a rodičovského příspěvku je možný. Je to stejné, jako kdybyste po skončení rodičovské nastoupila zpět do zaměstnání a pracovala tam a dostávala výplatu. Na rodičovský příspěvek byste měla nárok i během zaměstnání. Analogicky tedy můžete mít nárok i na podporu, která nahrazuje výplatu během prvních měsíců nezaměstnanosti.

Musíte ale také počítat s tím, že pokud půjdete na Úřad práce žádat o podporu, tak budete vedená jako uchazeč o zaměstnání. Což znamená chodit na pravidelné návštěvy na ÚP, případně reagovat na nabídky práce od Úřadu práce, případně i dokládat, že si aktivně hledáte zaměstnání atd. Jinými slovy, musíte se minimálně „tvářit“, že si opravdu hledáte nové zaměstnání.

Co se týká pojištění, tak pokud byste byla vedená na Úřadu práce, tak za vás zdravotní pojištění platí stát.

Pokud byste nebyla na Úřadu práce, ale zůstala doma, pak za vás zdravotní pojištění také platí stát (po dobu, co budete mít nárok na rodičovský příspěvek, tj. maximálně do 4 roků dítěte). Stejně jako za vás stát platil zdravotní pojištění po celou dobu rodičovské dovolené.

U sociálního pojištění to ale funguje odlišně. Sociální pojištění za vás nikdo neplatí. Ani během rodičovské dovolené, ani během evidence na Úřadu práce, ani pokud byste zůstala doma s dítětem a dále pobírala rodičovský příspěvek. U sociálního pojištění je to ale tak, že doba do 4 roků dítěte, se vám automaticky započítává do nároku na důchod.

 

Zařazeno v: , , , , , , , , , , ,

 

Další dotazy ze sekce Podpora 2020:

Výpočet podpory v nezaměstnanosti – ukončení zaměstnání ve zkušební době

-

Dobrý den, prosím o zodpovězení dotazu na výpočet podpory v nezaměstnanosti, konkrétně mě zajímá, jak je určen průměrný čistý výdělek z posledního zaměstnání (za jaké období je počítán?). Popíši svoji situaci – dal jsem výpověď ze strany zaměstnance, po splnění všech podmínek mám nárok po dobu 5 měsíců na 45 % průměrné čisté mzdy. Moje […]

Zobrazit odpověď

Výpočet průměrného výdělku a čerpání dovolené

-

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda ovlivní výši průměrného čistého výdělku (PČV) pro Úřad práce, pokud budu v rozhodném období pro výpočet výdělku čerpat dovolenou. Mám podat výpověď tak, aby se PČV počítal z období, kdy nebyla čerpána dovolená nebo z období, kdy byla čerpána nebo je to lhostejné? Jak by to bylo, pokud by […]

Zobrazit odpověď

Výpočet podpory v nezaměstnanosti OSVČ – pozastavení živnosti

-

Dobrý den, chtěl bych Vás požádat o radu. Od května 2018 jsem pracoval u firmy jako zaměstnanec na hlavní pracovní poměr. Tento pracovní poměr trval do konce roku 2019. Zároveň s tím jsem celý rok 2019 pracoval na živnostenský list, jako vedlejší samostatně výdělečnou činnost. Za rok 2019 jsem tedy podával vlastní daňové přiznání. Od […]

Zobrazit odpověď

Evidence na Úřadu práce v době, kdy jsem na nemocenské

-

Dobrý den, dne 31. 12. 2020 mi skončí můj pracovní poměr. Pracovní poměr mám na dobu určitou a zaměstnavatel se již jasně vyjádřil, že o prodloužení neuvažuje. Od 24. 11. 2020 jsem na nemocenské, a ještě minimálně jeden měsíc budu (možná i o něco déle). Musím se evidovat do tří pracovních dnů na Úřadu práce, […]

Zobrazit odpověď