Úřad práce po rodičovské dovolené

Dobrý den, bude mi končit rodičovská dovolená (3 roky) a jsem zaměstnaná na dobu neurčitou ve služebním poměru.

Těsně před koncem rodičovské dovolené se budeme stěhovat do jiného města, plánuji tedy podat výpověď a najít si zaměstnání blíže novému bydlišti, synka rovněž chceme dát do školky v místě nového bydliště.

Po podání výpovědi se zřejmě budu muset přihlásit na úřad práce, protože jsem v místě nového bydliště zaměstnání ještě nesehnala.

Chtěla jsem se zeptat, zda je pravda, že pokud po ukončení rodičovské nastoupím na jeden den do práce, dostanu vyšší podporu v nezaměstnanosti a případně zda je i jiná možnost, jak této vyšší podpory dosáhnout.

Jedná se o služební místo, výpověď tedy plánuji podat dle § 73 služebního zákona (skončení služebního poměru na základě žádosti státního zaměstnance).

Jsou i jiné, pro mě výhodnější možnosti? Předem děkuji za odpověď.

Dotaz poslal/a: Lucie H., 09.07.2020 9:34
Ing. Petra Měkotová
Ing. Petra Měkotová 11.07.2020 13:06 napsal/a:

Dobrý den,

U podpory v nezaměstnanosti, aby na ni vznikal nárok, musí být splněna základní podmínka, minimální doby důchodového pojištění (zaměstnání, podnikání apod.), v délce 12 měsíců za poslední dva roky.

Tato podmínka je u rodičů po skončení rodičovské splněna v podstatě „automaticky“ díky tomu, že doba péče o dítě (až do 4 roků) se započítává, jako náhradní doba důchodového pojištění. Na podporu v nezaměstnanosti, je tedy po rodičovské nárok v podstatě vždy, jde jen o to, kolik to bude.

Pro výpočet podpory v nezaměstnanosti je rozhodující průměrný čistý měsíční výdělek.

V případě, že je pracovní poměr ukončen ihned ke konci rodičovské, tj. není z čeho stanovit průměrný měsíční výdělek, pak se podpora v nezaměstnanosti stanoví na základě průměrné mzdy v ČR.

První dva měsíce je to 15%, tj. v roce 2020 je to 5015 Kč, další dva měsíce je to 12%, tj. v roce 2020 je to 4011 Kč, a po zbytek doby pak 11%, tj. v roce 2020 je to 3677 Kč.

Pokud zaměstnání ukončíte například tak, že k datu ukončení rodičovské dovolené podáte výpověď a následně vám poběží výpovědní doba, pak se výše podpory v nezaměstnanosti bude odvíjet od průměrné mzdy. A to, i když se se zaměstnavatelem dohodnete, že během výpovědní doby nebudete chodit do zaměstnání a budete doma. Protože během výpovědní doby vám vzniká nárok na mzdu, je tedy z čeho stanovit průměrný měsíční příjem.

Aby se mohla podpora v nezaměstnanosti po rodičovské odvíjet od průměrné mzdy, pak je nutné, aby zde bylo něco, z čeho se tento průměr stanoví. Tj. nejde ani tak o fyzickou přítomnost na pracovišti. Nejde o to, abyste na „jeden den“ šla do práce. Ale o to, aby u vás bylo možné stanovit průměrný příjem v daném rozhodném období.

Další podstatná věc je ta, že je nutné si pohlídat příslušné lhůty. Pokud po rodičovské ukončíte zaměstnání, tak je nutné na Úřad práce zajít do 3 dnů od ukončení pracovního poměru. Pokud by to bylo později, tak by to Úřad práce mohl vyhodnotit tak, že jste se po ukončení zaměstnání vrátila zpět k péči o dítě, a opět by se podpora odvíjela od průměrné mzdy a byla jen minimální.

 

Zařazeno v: , , , , , , , , , , , ,

 

Další dotazy ze sekce Mateřská a rodičovská:

Výživné na těhotnou studentku VŠ (s otcem dítěte nežije)

-

Dobrý den, chtěla bych vědět jak je to v případě vyživovací povinnosti vůči těhotné studentce. Dcera čeká miminko je ve 4 ročníku na VŠ, s otcem dítěte nežije. Dokud bude potřebovat, bude bydlet u nás. Má otec dítěte vyživovací povinnost k naší dceři nebo je vyživovací povinnost na nás, rodičích?

Zobrazit odpověď

Druhé těhotenství – mám na něco nárok?

-

Dobrý den, mám dítě (3 roky) v září 2024 by mělo nastoupit do MŠ, rodičovský příspěvek pobírám do října 2024. Můj dotaz zní… plánujeme druhé dítě, ale před prvním porodem jsem měla práci na dobu určitou (rok). Na mateřskou jsem nastoupila v únoru 2021 a tentýž měsíc mi skončila smlouva u zaměstnavatele, takže je mi […]

Zobrazit odpověď

Výpočet mateřské – neschopenka nebo neplacené volno?

-

Dobrý den, Zajímalo by mě co je lepší a jaký to má vliv na druhou mateřskou. První dítě narozené 6/2021, rodičovská dovolená do 6/2024 a rodičovský příspěvek až do 12/2024. Druhé dítě termín porodu 11/2024. Co je lepší jít na neschopenku od 6/2024 – 10/2024 nebo si vzít na tu dobu neplacené volno? A má […]

Zobrazit odpověď

Brigáda při mateřské na DPP/DPČ u jiné firmy

-

Dobrý den, Pracuji na částečný úvazek (25h/týdně) pro IT společnost jako naborarka a naskytla se mi možnost brigády na DPP/DPČ u jiné firmy jako asistentka. Na začátku června mám však nastupovat na mateřskou dovolenou – mohu si během této doby „novou“ práci, která by byla na DPP nebo DPČ ponechat? Děkuji moc za odpověď a […]

Zobrazit odpověď