Kompenzační bonus Covid-19 a nezaměstnanost

Dobrý den,

v době vypuknutí pandemie jsem pracovala na HPP ve vydavatelství a zároveň jako PR manažer jako OSVČ.

V dubnu 20201 jsem vlivem začínající krize, která se nepřímo dotkla i mé profese (PR služby jsou zkrátka to první, co škrtnete) musela pozastavit živnostenský list a v listopadu 2020 jsem přišla z organizačních důvodů i o zaměstnání.

Nyní jsem na Úřadu práce a už přes měsíc čekám na vyplacení podpory v nezaměstnanosti. Nikdo s tím nespěchá a já už jsem téměř bez prostředků.

O žádnou kompenzaci jsem nežádala v domnění, že jsou na tom lidé hůř…

Ráda bych se zeptala, zda netušíte, jestli mám ve své situaci na kompenzační bonus nárok?

Děkuji za odpověď

Dotaz poslal/a: Kristyna S., 17.03.2021 19:19
Ing. Petra Měkotová
Ing. Petra Měkotová 19.03.2021 16:42 napsal/a:

Dobrý den,

Podle aktuálních podmínek (zákon číslo 95/2021 Sb.), je možné žádat o kompenzaci za únor 2021 a březen 2021. Výše kompenzačního bonusu je až 1000 Kč za den (tj. až 28 000 Kč za únor nebo až 31 000 Kč za březen). Podle toho, co píšete ve svém dotazu, zde vidím dva možné problémy.

Prvním problémem je to, že nyní jste vedená jako nezaměstnaná na Úřadu práce a budete čerpat podporu v nezaměstnanosti. U kompenzačního bonusu je omezení, že není možné čerpat kompenzaci a podporu v nezaměstnanosti, za stejný kalendářní den.

Pokud vám tedy za měsíc únor vznikl nárok na podporu v nezaměstnanosti, tak už nemůže být nárok na kompenzační bonus za stejné období. Obdobně i u března.

Dalším možným problémem je souběh podnikání a zaměstnání. U kompenzačního bonusu se provádí test převažujícího příjmu.

Ve srovnávacím období (viz dále) nebo případně v rozhodném období musí převažovat příjem z podnikání. Posuzují se všechny příjmy podle paragrafu 6, 7 a 9 zákona o daních z příjmů.

Pokud by u vás (v daném období) převažoval příjem ze zaměstnání (nebo i jiné příjmy dle zmíněných paragrafů), nad příjmem z podnikání, pak na kompenzační bonus nárok není.

Příjem se posuzuje za srovnávací období, což je u kompenzace za únor 2021, období listopad 2018 až leden 2019, nebo listopad 2019 až leden 2020. Nebo je případně možné použít rozhodné období červen 2020 až září 2020.

U kompenzace za březen 2021, je srovnávací období prosinec 2018 až únor 2019 nebo prosinec 2019 až únor 2020. Nebo opět rozhodné období.

Kromě toho, že příjem z podnikání (z činnosti, která je omezena z důvodu epidemie), musí být vaším převažujícím (majoritním příjmem), tak musí být splněny i další podmínky.

Podmínkou je, že jste byla aktivní podnikatel k 5. 10. 2020 nebo měla přerušené podnikání po 12. 3. 2021 – což byste měla splnit.

Další podmínkou je pokles příjmu alespoň o 50%. Porovnává se příjem z podnikání za leden nebo únor 2021 (vždy předchozí měsíc), proti průměrné výši příjmu ve srovnávacím období. Vzhledem k tomu, že máte přerušené podnikání, tak pokud byste měla alespoň nějaký příjem ve srovnávacím období z podnikání, tak by tato podmínka byla splněna.

Tj. na kompenzační bonus byste mohla mít nárok, i když máte činnost OSVČ přerušenou. Ale jen za předpokladu, že příjem z podnikání u vás převažoval. A za předpokladu, že by nedocházelo k souběhu s podporou v nezaměstnanosti.

Během podzimu 2020 a na začátku roku 2021, byl nárok na kompenzační bonus podle odlišných podmínek (zákon 461/2020 Sb.). Na tento kompenzační bonus byste pravděpodobně neměla nárok vůbec, protože na váš obor podnikání se přímo nevztahovalo žádné omezení.

 

Zařazeno v: , , , , , , , , , ,

 

Další dotazy ze sekce Ostatní:

Výživné na zletilého syna při přerušení studia

-

Dobrý den, Mám dotaz jak je to s výživným na syna, je mu devatenáct v loňském roce odešel ze školy. Je evidován na úřadě práce, ale stálou práci nemá. Chtěl by letos v září na školu opětovně nastoupit a dodělat si maturitu. Jak je to s mou vyživovací povinností po dobu, co není na denním […]

Zobrazit odpověď

Nevyčerpaná podpůrčí doba a nová pracovní neschopnost – nárok na další neschopenku

-

Dobrý den, mám dotaz. 20. 2. 2024 mi končí podpůrčí doba. Jsem od května letošního roku v pracovní neschopnosti. Do práce tedy musím jít raději od února 2024, abych nevyčerpala celou podpůrčí dobu a měla popřípadě nárok na novou neschopnost? Nerozumím tomu, když mi do konce podpůrčí doby bude zbývat 20 dnů a měla bych […]

Zobrazit odpověď

Zdravotní pojištění při celodenní péči o dítě do 7 roků

-

Za manželku platí zdravotní pojištění stát, jelikož celodenně a osobně pečuje o dítě do 7 let. Jak je to v případě, kdy bude hospitalizovaná v nemocnici a tedy nemůže předmětnou péči vykonávat? Musí si platit zdravotní pojištění sama, protože onemocněla? Vzhledem k tomu, že dítě bude po dobu pobytu v nemocnici manželky ve školce celý […]

Zobrazit odpověď

Je nárok na výživné? – student VŠ + zaměstnání

-

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně výživného dceři od jejího otce. Dcera studuje na VŠ dva obory. Jedeno obor letos ukončila a druhý bude ještě rok studovat. Ale bude u toho od září  již zaměstnaná. Má právo na výživné od otce, když bude výdělečně činná, ale má stále status studenta? Děkuji za odpověď a s pozdravem

Zobrazit odpověď