Ošetřovné při rotační výuce prvního stupně pro zdravotníky

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda s rotační výukou na prvním stupni ZŠ zaniká nárok na krizové ošetřovné pro zdravotníky. Synovi je 9 let.

Děkuji za odpověď.

Dotaz poslal/a: Lucie, 09.04.2021 11:30

Odpověď:

Ing. Petra Měkotová
Ing. Petra Měkotová 09.04.2021 13:58 napsal/a:
 

Dobrý den,

Od 12. 4. 2021 bude povolena rotační výuka ve školách pro děti prvního stupně. Děti budou mít týden „běžné“ vyučování, a týden distanční výuku.

V mimořádném opatření ministerstva zdravotnictví z6. 4. 2021 (MZDR 14600/2021-1/MIN/KAN) se mluví o tom, že pro děti zdravotníků (obecně zaměstnanců „kritické“ infrastruktury) bude výjimka.

Těmto dětem bude umožněna každodenní přítomnost ve škole. Buď na řádné výuce nebo alespoň ve školní družině či školním klubu:

14.v mateřských školách, školních družinách a školních klubech tak, že se umožňuje osobní přítomnost na vzdělávání dětem mateřských škol v mateřské škole a žákům 1. stupně základních škol ve školní družině nebo školním klubu, jejichž zákonní zástupci jsou:

a) zdravotničtí pracovníci poskytovatelů zdravotních služeb

Pro tyto děti, už od 12. 4. 2021 nebude pokračovat omezení školní docházky, a nebude tak dále nárok na ošetřovné.

Viz stejné informace i přímo na webu MPSV.cz zde:

Pro děti základních škol pracovníků kritické infrastruktury musí základní škola umožnit ve dnech distanční výuky pobyt ve školní družině, případně ve školním klubu apod. Proto pro tyto děti škola uzavřena není a nárok na ošetřovné tito rodiče také od 12. 4. 2021 nemají, ani ve dnech nařízené distanční výuky.

 

Zařazeno v: , , , , , , , , , , ,