Kolik je nezabavitelná částka 2023

Jak žádat o ponechání minima po exekuci ze starobního důchodu

Dobrý den, bratrovi byl v lednu přiznán starobní důchod, ale je v exekuci. Důchod má minimální, méně než 8 tisíc. Do teď ho dostával, ale nyní mu byl obstaven účet a důchod mu zabavili. Jaký je postup, aby mu nechali nezabavitelnou část. Na sociálce mu neporadili. Děkuji za odpověď.

Zobrazit

Insolvenční srážky z nemocenské – kolik mi má zůstat?

Dobrý den, mám dotaz ohledně srážek insolvence z nemocenské. Marodím od 25. 2. 2022, za měsíc březen mi přišla ještě náhrada mzdy od zaměstnavatele za 8 dní. Částka byla 5360 Kč a zbytek mi přišlo s OSSZ za zbytek měsíce. Tedy od 11. 3. do 31. 3. 2022. A částka je pouze 3411 Kč. Insolvenčnímu […]

Zobrazit

Exekuce na důchod v roce 2022 – kolik mi musí exekutor nechat?

Dobrý den, Je mi 69 roků a jsem v důchodu. Nyní jsem se dozvěděl, že mi hrozí exekuce. Napsal mi exekutor, že mu dlužím peníze, a pokud to do 30 dnů nezaplatím, tak mi začne strhávat peníze z důchodu. Je to hodně peněz, a tak se bojím, že mi od nového roku, opravdu začne brát důchod. Chtěl […]

Zobrazit

Uzavření manželství v insolvenci

Dobrý den, můj přítel je v insolvenci. Chceme se vzít a mě by zajímalo, zda jeho insolvence bude mít nějaký vliv na mne? Insolvence vznikla v době, kdy jsme se neznali. A co se stane, když se za dobu manželství mu nedej bože něco stane, přejde insolvence na mě??? Moc děkuji za odpověď

Zobrazit

Insolvence a uzavření manželství

Dobrý den, mám dotaz. Manžel má od prosince 2015 vyřízenou insolvenci. Měl dluh cca 1 150 000. Má splácet po dobu 5ti let minimálně 37 procent z platu. Vydělává okolo 22 000 čistého měsíčně. Z každé výplaty mu nechávají 9100 korun. V květnu 2016 jsme se vzali. Slyšela jsem, že by se mu částka měla […]

Zobrazit

Exekuce na mateřskou a příjem z DPP

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jsem na MD, mám 7600 Kč a z toho mi exekutor nemohl nic strhávat. Ale nyní jsem nastoupila na DPP, kde budu mít cca 8000Kč a mám obavy, aby mi exekutor nemohl zabavit veškerý příjem z DPP, když mám ještě rok příjem z MD. Mám pohledávky nepřednostní a 1 […]

Zobrazit