Nárok na důchod a péče o dítě do 4 roků

Péče o osobu blízkou nebo o dvě děti do 15 let

Dobrý den, dovoluji si obrátit se na Vás s dotazem. Mám dvě děti 7 a 3,5 roku, v  současné době jsem doma čtvrtým rokem s druhým dítětem (v zaměstnání jsem požádala o rok neplaceného volna), neboť zároveň pečuji o téměř 90letou babičku a dceru nevzali do MŠ. V současné době již navštěvuje dopoledne MŠ, starší […]

Zobrazit

Péče o dítě do 7 let věku a příjem z pronájmu

Dobrý den, nyní pečuji o dítě do 7 let věku.  Zdravotní pojišťovna, za mě hradí zdravotní pojištění a sociální pojištění je dobrovolné. Za nedlouho začnu pronajímat byt a také, pracuji na dohodu v době, kdy dcera navštěvuje školku. Zajímám mě, zda mohu mít příjem z pronájmu a zároveň být vedena, jako pečující o dítě do […]

Zobrazit

Co můžu dělat po skončení rodičovské dovolené?

Dobrý den, v červenci mi končí rodičovská dovolená. Dítě dovrší 5.7.2021 4 let. Končí mi tedy RD přesně v tento den? Ráda bych však zůstala nadále doma – ženou v domácnosti. Jaké mám povinnosti a možnosti – kam se nahlásit, co si platit nebo co mi může být placeno? Děkuji za odpověď.

Zobrazit

Prodloužení pobírání rodičovského příspěvku nebo péče o dítě do 7 roků

Dobrý den, na jaře 2017 jsem porodila druhé dítě. Stanovila jsem si rodičovský příspěvek na 2 roky. Chci být ale s dětmi doma i poté. Vím, že se mohu nahlásit na pojišťovně (péče o dítě) a stát za mě platí ZP. Ale nevím, jaká doba se počítá/nepočítá do důchodu (nebo jak je to z hlediska […]

Zobrazit

Kolik let se počítá na 4 děti do důchodového věku

Dobrý den, Mám čtyři děti narozené 1976, 1977, 1983, 1991. Kolik let mi připočtou do důchodu? Důchod 31. 12. 2017 Moc děkuji za vaši odpověď S pozdravem úctou

Zobrazit

Ukončení pracovního poměru dohodou a běžící rodičovský příspěvek

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak mám postupovat v případě, že jsem 12. 6. 2017 ukončila pracovní poměr dohodou (s odstupným 6 platu). Byla jsem tři roky na mateřské a rodičovský příspěvek mi bude chodit ještě jeden rok (mám ho na 4 roky). Chci se zeptat, zda se musím hlásit na VZP, a také […]

Zobrazit