Porodné na druhé dítě 2023

Nárok na PPM na druhé dítě se dvěma zaměstnáními v roce 2022

Dobrý den, prosím Vás o radu, zda je možné nějak ovlivnit výši PPM u druhého dítě. V květnu 2020 jsem nastoupila na mateřskou dovolenou, do té doby jsem měla dva pracovní poměry, ovšem u jednoho jsem nesplnila oněch 270 dní sociálního pojištění o 34 dní. Byla mi vyplácena PPM pouze z jednoho zaměstnání. V květnu […]

Zobrazit

Ukončení rodičovské dovolené v roce 2022 a začátek mateřské na druhé dítě

Dobrý den! V lednu 2022, mi končí po třech letech rodičovská dovolená. A v dubnu 2022, čekáme narození druhého dítěte, takže pak budu zase na mateřské. Můžete mi poradit, jestli se mám do té doby hlásit na Úřadu práce, když mi budou zbývat 3 měsíce do porodu? Děkuji za odpověď!

Zobrazit

Budu mít nárok na porodné na dvojčata – narodí se leden 2022?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat – máme 2 letého chlapečka, a v lednu 2022, by se nám měla narodit dvojčata. V jaké výši, bude prosím porodné? Četla jsem, že na druhé dítě, má být porodné 10 000 Kč, ale zase tam psali, že na dvojčata je to 23 000 Kč. Jak se to řeší v případě, že druhé dítě […]

Zobrazit

Budeme mít nárok na porodné na druhé dítě?

Dobrý den, Čekáme narození druhého miminka letos na konci prosince. Prvnímu je už 6 a půl roku. Chci se zeptat, zda budeme mít nárok na porodné, pokud manželova mzda činí průměrně 15.500 Kč. Já jsem už dva měsíce na neschopence, a budu až do porodu? Nemocenská je cca 12 – 13 000 Kč? Pokud ano, kam […]

Zobrazit

Neplacené volno a rizikové těhotenství, nemocenská a rodičovský příspěvek

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, 22. března 2021 mi končí rodičovská dovolená, měla bych nastoupit do práce, kterou mám na dobu neurčitou. Chtěla bych požádat o neplacené volno do října, jelikož v září dcera nastupuje do školky, ovšem musím se na něm se svým zaměstnavatelem dohodnout. S mužem bychom rádi ještě jedno miminko. A […]

Zobrazit

Mateřská dovolená na druhé dítě – práce na zkrácený úvazek

Dobrý den, mám dotaz: S přítelem máme 2letého syna. V roce 2021, bychom chtěli zkusit další dítě. Když jsem porodila syna, tak mi v zaměstnání skončila pracovní smlouva na dobu určitou. Už nějakou dobu během mateřské, si ale chodím přivydělávat jako pokladní. Mám zkrácený úvazek a smlouvu mám na dobu neurčitou. Měla bych nárok na nějakou mateřskou a […]

Zobrazit