Zdravotní pojištění po rodičovské 2024

Do kdy se musím hlásit na Úřadu práce po skončení rodičovské

Dobrý den, chtěla bych se zeptat: Dne 10. 10. mi skončil rodičovský příspěvek k synovým 3tím narozeninám. Nebyla sem před nástupem na RD zaměstnaná, proto bych se chtěla zeptat, kdy se musím hlásit na úřad práce, když nemám žádnou práci. Děkuji za odpověď

Zobrazit

Zánik nároku na rodičovský příspěvek a nenastoupeni do práce

Dobrý den, chtěla bych Vás moc poprosit o pomoc. Dne 30. 6. 2023 mi zanikl nárok na rodičovské dávky, avšak s mým zaměstnavatelem, u kterého jsem pracovala před nástupem na rodičovskou (FIRMA A), jsme se domluvili, že nastoupím zpět do práce k 1.9. (Mně se to hodilo kvůli školce a jim kvůli tomu, že by […]

Zobrazit

Zdravotní a sociální pojištění po ukončení rodičovského příspěvku

Dobrý den, ráda bych se zeptala na svojí situaci. K 30. 6. mi bylo ukončeno pobírání rodičovského příspěvku. Zároveň pracuji na DPP do 10 000 Kč měsíčně. Dítě zatím nikam nedochází, ale od září bude navštěvovat dětskou skupinu. Kdo za mě nyní platí zdravotní a sociální pojištění? Mám se někde nahlásit? Dítě má 2,5 roku. […]

Zobrazit

Ukončení RD a nástup na MD

Dobry den, prosím Vás o odpověď na dotaz: Dne 31. 5. 2023 mi skončila RD (zkráceni a vyplaceni 300tis). Na MD s druhým dítětem jsem nastoupila 6. 6. 2023. Je problém, že těch 5 dni „nikde nejsem“?? Mám smlouvu na dobu neurčito. Děkuji předem za odpověď

Zobrazit

Rodičovská dovolená po nástupu dítěte do školky – září 2023

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně rodičovské dovolené. Dcera bude mít 2 roky v květnu 2023, od září by nastoupila do školky. Musím já hned také nastoupit do práce, když rodičovský příspěvek budu pobírat až do května 2024? Děkuji za odpověď.

Zobrazit

Prodloužení rodičovského příspěvku – kolik je podpora po rodičovské 2023?

Dobrý den, není mi úplně jasné, pokud si chci nechat prodloužit rodičovský příspěvek a nemám jistotu zaměstnání (resp. nejsem zaměstnaná), tak mi ÚP bude nadále po dobu vyplácení příspěvku hradit sociální a zdravotní? Všude se píše o případech návratu do zaměstnání…. A pochopila jsem správně, že po skončení příspěvku se mohu přihlásit na ÚP, jako […]

Zobrazit