RD, neplacené volno, DPP

Dobrý den,

momentálně mám od zaměstnavatele neplacené volno a zároveň ještě čerpám (na 3 létě dítě) RD tu mám stejně jako neplacené volno do 4 let věku dítě.

Mám na vás tři dotazy:

1) když dám dítě do školky, je nějak zákonem omezena doba ( např.: 4 hodiny denně, 3 dny v týdnu).

2) zaměstnavatel mi nabízí brigádu (na DPP), jedna se o jinou práci než jsem dělala (pouze jednorázová výpomoc). Mohu brigádu přijmout, abych nepřišla o RD?

3) A pokud bych otěhotněla do 4 let věku dítěte, bude se mi PPM vypočítávat ze mzdy před nástupem na první mateřskou nebo za posledních 12 měsíců?

Děkuji za odpověď.

Dotaz poslal/a: Ata, 04.03.2021 13:33

Odpověď:

Ing. Petra Měkotová
Ing. Petra Měkotová 05.03.2021 11:11 napsal/a:
 

Dobrý den,

Jen pro upřesnění – momentálně se u vás nedá hovořit o rodičovské dovolené (RD), protože ta vám skončila v den třetích narozenin dítěte. Proto máte v zaměstnání neplacené volno, a současně pobíráte rodičovský příspěvek (RP).

Dotaz 1,

Doba pobytu dítěte ve školce, je ve vztahu k rodičovskému příspěvku, omezena jen u dětí do 2 roků. U nich je omezení na maximálně 92 hodin měsíčně. Pokud jsou již dítěti dva a více roků, tak žádné omezení na dobu trávenou ve školce není (ve vztahu k RP).

Viz paragraf 92, zákon o SSP (č.117/1995 Sb.):

(3) Podmínka osobní celodenní péče se též považuje za splněnou a rodičovský příspěvek náleží, jestliže 

  1. a) dítě, které nedosáhlo 2 let věku, navštěvuje jesle, mateřskou školu nebo jiné obdobné zařízení pro děti v rozsahu nepřevyšujícím 92 hodin v kalendářním měsíci,

docházka do uvedených zařízení se nesleduje u dětí starších 2 let.

Dotaz 2,

Během doby, kdy čerpáte rodičovský příspěvek, není nijak omezena výše příjmu. Ve výsledku je možné pracovat i na HPP a současně k tomu čerpat RP, nebo podnikat, nebo cokoliv jiného.

Předpokladem pro nárok na RP je zajištění řádné celodenní péče o dítě. To ale ve výsledku ani nemusíte zajišťovat vy, ale případně i školka, nebo jiná dospělá osoba.

Během rodičovské dovolené i doby, kdy čerpáte rodičovský příspěvek, tak můžete pracovat i na dohodu, bez omezení výše výdělku.

Dotaz 3,

Podstatné není ani tak to, kdy otěhotníte, jako kdy byste měla nástup na PPM (což je 6 – 8 týdnů před termínem porodu).

Pokud je nástup na PPM do 4 roků dítěte, tak se může vycházet z denního vyměřovacího základu stejného, jako u první PPM.

Viz zákon o nemocenském pojištění (č. 187/2006 Sb.), paragraf 19:

(3) U zaměstnankyně, které za trvání téhož zaměstnání vznikl nárok na další peněžitou pomoc v mateřství z tohoto zaměstnání v období do 4 let věku předchozího dítěte, se za denní vyměřovací základ považuje denní vyměřovací základ zjištěný pro výpočet předchozí peněžité pomoci v mateřství, pokud je vyšší než denní vyměřovací základ zjištěný pro výpočet další peněžité pomoci v mateřství; přitom se porovnávají denní vyměřovací základy před jejich úpravou podle § 21.

Jinak se postupuje podle běžných pravidel. Pokud byste měla nástup na PPM až po 4 roce dítěte, pak by záleželo i na tom, zda by vám na základě dané DPP vznikla účast na nemocenském pojištění, nebo zda byste před začátek PPM, pracovala v zaměstnání a na dalších faktorech. A ano, standardně je rozhodné období posledních 12 měsíců, může se ale postupovat i dále do minulosti (viz paragraf 18, zákona o nemocenském pojištění)

 

Zařazeno v: , , , , , , , , , , ,