Výživné na těhotnou studentku VŠ (s otcem dítěte nežije)

Dobrý den, chtěla bych vědět jak je to v případě vyživovací povinnosti vůči těhotné studentce.

Dcera čeká miminko je ve 4 ročníku na VŠ, s otcem dítěte nežije. Dokud bude potřebovat, bude bydlet u nás.

Má otec dítěte vyživovací povinnost k naší dceři nebo je vyživovací povinnost na nás, rodičích?

Dotaz poslal/a: Jarmila, 05.04.2024 21:47
Ing. Petra Měkotová
Ing. Petra Měkotová 08.04.2024 15:17 napsal/a:

Dobrý den,

Těhotná žena, nebo i následně neprovdaná matka dítě, má právo vyžadovat po otci dítěte výživné.

Toho, co by měl platit otec dítěte, je ale více. Jedná se především o podíl na úhradě nákladů spojených s těhotenstvím a porodem. Po porodu má matika dítěte nárok i na výživné pro sebe (do dvou roků dítěte) a je nárok i na výživné na dítě.

Těhotná studentka, může už před porodem požadovat, aby se otec dítěte podílel na úhradě nákladů spojených s těhotenstvím a porodem. Zde se ale ještě nejedná o „výživné“ v tom pravém slova smysl.

Těhotná žena má nárok na úhradu výdajů spojených s těhotenstvím (těhotenské oblečení, těhotenství vitamíny, návštěvy u lékaře, apod.). Během těhotenství ale otec dítěte ještě nepřispívá na živobytí.

Po narození dítěte, má neprovdaná matka nárok na výživné pro sebe, a na výživné na dítě. Matka dítěte má nárok na výživné do 2 roků dítěte.

U matky je výživné nižší, a je nárok na pokrytí základních životních potřeb. Dítě může mít nárok na vyšší výživné – má nárok na stejnou životní úroveň, jako jeho otec.

Příspěvek na úhradu nákladů spojených s těhotenstvím a porodem, nebo i výživné pro matku dítěte, nebo i výživné pro dítě, je možné požadovat i po muži, u kterého zatím otcovství není potvrzené, ale je pouze pravděpodobné.

Výživné je možné požadovat už nyní, ještě před porodem. Pokud nedojde k vzájemné dohodě, tak je nutné se obracet na soud. Viz paragraf 920, občanský zákoník (a další paragrafy).

Kromě výše uvedeného, může mít vaše dcera nárok i na běžnou podporu od státu. Jestli-že je studentka, a zatím neukončila studium a/nebo zatím nepracuje v zaměstnání, tak zřejmě nebude mít nárok na „mateřskou“ (peněžitou pomoc v mateřství).

Pro nárok na PPM, by musela ke dni nástupu na mateřskou, splňovat minimálně 270 dní účasti na nemocenském pojištění, a musela by být zaměstnaná nebo v ochranné lhůtě pro nárok na PPM.

Po porodu, ale může mít nárok na rodičovský příspěvek (aktuálně je to 350 000 Kč na jedno dítě nebo 450 000 Kč na dvojčata, tj. až 13 000 Kč nebo 19 500 Kč měsíčně). Na rodičovskou mají nárok i studentky (nebo obecně i nezaměstnané ženy, apod.).

Dále může mít nárok i přídavky na dítě. Jakmile bude mít soudem určeno výživné, a nastala by situace, že otec dítěte neplatí, tak může být nárok na náhradní výživné.

Jinak dále může být nárok i na běžné sociální dávky, jako příspěvek na bydlení, příspěvek na živobytí, a další. U těchto sociálních dávek, ale bude vaše dcera posuzována jako člen vaší společné domácnosti (protože bydlí u vás).

 

Zařazeno v: , , , , , , , , , , , ,

 

Další dotazy ze sekce Mateřská a rodičovská:

Rodičovský příspěvek a neschopenka (rizikové těhotenství)

-

Dobrý den, Můj dotaz zní, zda je možné pobírat rodičovský příspěvek (na první dítě) a zároveň být na neschopence s rizikovým těhotenstvím? Rodičovská dovolená skončí 6/6/2024. Předem děkuji za odpověď.

Zobrazit odpověď

Druhé těhotenství – mám na něco nárok?

-

Dobrý den, mám dítě (3 roky) v září 2024 by mělo nastoupit do MŠ, rodičovský příspěvek pobírám do října 2024. Můj dotaz zní… plánujeme druhé dítě, ale před prvním porodem jsem měla práci na dobu určitou (rok). Na mateřskou jsem nastoupila v únoru 2021 a tentýž měsíc mi skončila smlouva u zaměstnavatele, takže je mi […]

Zobrazit odpověď

Výpočet mateřské – neschopenka nebo neplacené volno?

-

Dobrý den, Zajímalo by mě co je lepší a jaký to má vliv na druhou mateřskou. První dítě narozené 6/2021, rodičovská dovolená do 6/2024 a rodičovský příspěvek až do 12/2024. Druhé dítě termín porodu 11/2024. Co je lepší jít na neschopenku od 6/2024 – 10/2024 nebo si vzít na tu dobu neplacené volno? A má […]

Zobrazit odpověď

Brigáda při mateřské na DPP/DPČ u jiné firmy

-

Dobrý den, Pracuji na částečný úvazek (25h/týdně) pro IT společnost jako naborarka a naskytla se mi možnost brigády na DPP/DPČ u jiné firmy jako asistentka. Na začátku června mám však nastupovat na mateřskou dovolenou – mohu si během této doby „novou“ práci, která by byla na DPP nebo DPČ ponechat? Děkuji moc za odpověď a […]

Zobrazit odpověď