Můžu nadále pracovat na DPČ bez statusu studenta?

Jsem 24-letý muž, který na začátku tohoto léta dokončil VOŠ. Jsem bohužel tak trochu rozmazlený a nepřipravený na práci na plný úvazek. Nemám řidičák, připravuju se na kombinované studium mediálních studií na Metropolitní Univerzitě v Praze a posledního 2,5 roku mám brigádu na DPČ v Opavii (dnes vlastněna firmou Mondelez) s agenturou Adecco, která platí opravdu dobře.

Mám pocit, že na práci na plný úvazek nemám, protože kvůli tomu, že pořád ještě nemám řidičák, neměl bych žádnou svobodu a osobní život, když bych jel do práce autobusem. Bydlím na vesnici tak 30-40 km od Opavy a 20-30 od Ostravy.

Bude pořád možné pracovat na DPČ, tak jak doteď a nebudu se muset přitom evidovat na úřadu práce? Za zmínku stojí, že se mi už párkrát stalo, že jsem zapomněl agentuře ukázat potvrzení o studiu a chvíli jsem musel platit doplatek zdravotního pojištění do minimální mzdy a, který mi pak doplatili a nikdy mi nenapsali o žádných jiných podmínkách.

Dotaz poslal/a: Matěj Č., 01.09.2023 22:53
Ing. Petra Měkotová
Ing. Petra Měkotová 02.09.2023 10:23 napsal/a:

Dobrý den,

Možnost pracovat na dohodu o pracovní činnosti (DPČ), nebo na dohodu o provedení práce (DPP), není žádnou „speciální“ výsadou studentů. Tato forma pracovního vztahu je určena všem.

Jsou desítky tisíc lidí, kteří si dohodou DPČ nahrazují pracovní poměr (některé odhady mluví o cca 110 tisíc lidí, co mají DPČ jako „hlavní“ pracovní poměr; a těch, kdo mají dohodu DPČ jako „vedlejší“ zaměstnání, je pak násobně více).

Mezí tím, jestli na DPČ pracujete jako student, nebo jako „běžná“ fyzická osoba, není až tak velký rozdíl. Případné rozdíly, jsou pouze minimální.

Hlavní rozdíl může být v placení zdravotního pojištění. U dohody o pracovní činnosti (DPČ), za vás zaměstnavatel odvádí povinné odvody (sociální + zdravotní pojištění), pokud je příjem od 4 000 Kč měsíčně (u dohody DPP je to nad 10 000 Kč).

Pokud by byl příjem nižší (měsíční hrubý příjem z DPČ), pak by se vám nestrhávalo sociální a zdravotní vůbec. Měl byste ale povinnost, sám si zaplatit minimální zdravotní pojištění. To je v roce 2023 ve výši 2336 Kč měsíčně (tato povinnost se netýká studentů, protože za ty zaplatí minimální zdravotní pojištění stát).

Pokud je příjem 4000 Kč měsíčně a více, tak se vám z výplaty strhává běžné sociální (6,5%) a zdravotní (4,5%) pojištění (a kromě toho zaměstnavatel platí další část povinných odvodů). Plus pochopitelně se platí daň (i když ta může vycházet na 0 Kč, pokud jsou uplatněny daňové slevy).

Pokud nejste student, a pokud je měsíční příjem nižší než minimální mzda (v roce 2023 je to 17 300 Kč), pak se vám kromě základního zdravotního pojištění (4,5%), strhává i doplatek do minimální částky.

U zdravotního pojištění to funguje tak, že pokud za vás neplatí zdravotní pojištění stát (za studenty, za nezaměstnané na ÚP, za osoby na mateřské/rodičovské, za důchodce, …., atd.), pak musí být zaplacena alespoň minimální částka.

Součet zdravotního pojištění, které platí zaměstnanec (4,5%) a které platí zaměstnavatel (9%), musí být alespoň 13,5% z 17 300 Kč (2336 Kč v roce 2023). Pokud je to méně, pak se strhává adekvátní doplatek do minimálního zdravotního pojištění. S tím už jste se ale zřejmě setkal, takže to pro vás není nic nového.

Další případnou změnou je to, že pokud již nejste student, tak si nemůžete uplatnit daňovou slevu na studenta (4020 Kč ročně, 335 Kč měsíčně). Ale to v praxi zřejmě nijak nepoznáte.

Pokud máte u DPČ měsíční příjem alespoň 4000 Kč, tak máte vyřešené sociální i zdravotní pojištění.

Během práce na DPČ, máte nárok na nemocenskou (účast na nemocenském pojištění vzniká právě od 4000 Kč měsíčně).

Od začátku roku 2024, budete mít nárok i na placenou dovolenou.

Práce na DPČ se vám započítává do „odpracovaných“ roků pro nárok na důchod.

Po skončení DPČ (pokud budete mít takto odpracováno alespoň 12 měsíců), můžete mít nárok i na podporu v nezaměstnanosti.

Tj. můžete dále pracovat na DPČ, i když už nejste student, jak dlouho budete chtít.

Obecně ale platí, že DPČ je méně výhodná (z dlouhodobějšího pohledu). Je zde mnohem nižší ochrana zaměstnance (výpověď i bez uvedení důvodu, výpovědní doba jenom 15 dní, není nárok na odstupné, podpora v nezaměstnanosti nebo důchod někdy v budoucnu, bude vycházet velmi nízko, není nárok na ošetřovné, a řada dalších věcí). Z dlouhodobějšího pohledu, je tedy výhodnější, pracovat ve standardním pracovním poměru.

 

Zařazeno v: , , , , , , , , , , ,

 

Další dotazy ze sekce Práce na DPČ:

Pečující osoba a práce na dohodu DPP nebo DPČ

-

Dobrý den, jsem vedena jako pečující osoba druhé osoby, která je ve II. stupni závislosti. Momentálně nepracuji a zdravotní pojištění za mě hradí stát. Je možné si přivydělat formou DPP nebo DPČ? Pokud se nechám zaměstnat na dohodu, kdo bude nadále hradit zdravotní a sociální pojištění a jak je to s nárokem na nemocenskou? Děkuji

Zobrazit odpověď

HPP, DPČ, rodičovský příspěvek a pracovní neschopnost

-

Dobrý den, jsem zaměstnaná na HPP ve firmě A, ale momentálně jsem na rodičovské dovolené od 10/2021. Od 04/2022 mám smlouvu na DPČ ve firmě B s průměrným výdělkem 10.000 Kč. Pracuji z domova, syn nenavštěvuje školku. Jsem znovu těhotná a porodit bych měla v 6/2024. Lze při pobírání rodičovského příspěvku jít ve firmě B […]

Zobrazit odpověď

Student nad 26 let a sociální a zdravotní pojištění

-

Dobrý den, v červenci jsem dosáhla věku 26 let a status studenta na mé univerzitě končí k 31. 8. 2022. Zdravotní pojištění jsem již uhradila za srpen, ale mám nabídku práce na DPP/DPČ od srpna (jinou práci na HPP ani OSVČ nemám). Jak je to s platbou sociálního a zdravotního pojištění, pokud dohodu podepíši? Bude […]

Zobrazit odpověď

Rizikové těhotenství a práce na DPČ – mám nárok na nemocenskou?

-

Dobry den, prosím o radu. Pracuji jako terénní pečovatelka a jsem na DPČ. Před týdnem jsem se dozvěděla, že musím na rizikové těhotenství z důvodu vysokého tlaku. Zajímá mne, zda mam nárok na nemocenskou při té moji DPČ? Moc děkuji za odpověď.

Zobrazit odpověď