Konec podpůrčí doby nemocenské – co bude dál?

Dobrý den, dne 20. 3. 2021 mi končí podpůrčí doba nemocenské.

Dostanu ještě za těchto 20 dní peníze? Poslala jsem žádost o prodloužení podpůrčí doby – co bude dál.

Děkuji.

Dotaz poslal/a: T., 12.03.2021 12:20
Ing. Petra Měkotová
Ing. Petra Měkotová 13.03.2021 18:31 napsal/a:

Dobrý den,

Podpůrčí doba nemocenské (nárok na nemocenské dávky), je od 15 dne na neschopence, do maximálně 380 dne pracovní neschopnosti (od začátku neschopenky).

Pokud by vám měla tato doba nyní uplynout, pak je možné požádat o prodloužení podpůrčí doby, což už jste učinila. Obecně platí, že příslušnou žádost je lepší podat alespoň 30 dní před skončením podpůrčí doby.

Na základě podané žádosti, by mělo proběhnout posouzení vašeho zdravotního stavu posudkovým lékařem. A na základě jeho vyjádření, pak příslušná OSSZ vydá rozhodnutí. O tomto rozhodnutí vás bude písemně informovat.

Mohou vám podpůrčí dobu prodloužit nebo ne.  Záleží na posouzení vašeho zdravotního stavu a dalších faktorech. Nedá se to nijak predikovat (nemohu vám říci, jaký bude výsledek).

Pokud bude rozhodnuto o prodloužení podpůrčí doby, tak to bude maximálně na 3 měsíce. O prodloužení podpůrčí doby, je ale možné žádat i opakovaně (celkem maximálně o 350 dní)

Nárok na nemocenskou máte určitě, až do uplynutí podpůrčí doby. Tj. za období do 20. 3. 2021 byste měla dostat nemocenskou, tak jako v předchozích měsících.

Po uplynutí podpůrčí doby, můžete být dále v pracovní neschopnosti. Ale už bez nároku na nemocenské dávky.  Pokud byste byla zcela bez příjmu, můžete si případně požádat o dávky pomoci ve hmotné nouzi (např. příspěvek na živobytí od Úřadu práce).

Nebo může být pracovní neschopnost ukončena. Pokud jste nezaměstnaná, tak můžete jít na Úřad práce, kde byste měla mít nárok na podporu v nezaměstnanosti.

Pokud jste zaměstnaná, tak se můžete vrátit do zaměstnání. Pokud byste znovu musela na neschopenku, tak se do podpůrčí doby (380 dní), započítává i předchozí pracovní neschopnost (pokud spadá do období předchozích 380 dní).

Na „plnou“ podpůrčí dobu (dalších 380 dní), máte nárok až po odpracování alespoň 190 kalendářních dní.

 

Zařazeno v: , , , , , , , , , ,

 

Další dotazy ze sekce Nemocenská:

Vycházky v pracovní neschopnosti – neschopenka bez vycházek

-

Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat: Můj manžel je 14 dní po operaci prostaty. Zatím nedostal od ošetřujícího lékaře povoleny vycházky, za měsíc další kontrola. To opravdu nemá nárok na vycházky? Nebo kam se má obrátit? Děkuji za odpověď a přeji hezký den

Zobrazit odpověď

Neschopenka ve zkušební době a ukončení pracovního poměru

-

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak je to s neschopenkou ve zkušební době? Nastoupila jsem do práce na začátku ledna 2024. Zkušební doba je na 3 měsíce V polovině února jsem onemocněla a mám zatím pořád neschopenku. V pátek mi volali z práce, že se mnou ukončí pracovní poměr. Jak to bude teď, když jsem na neschopence? Kdo […]

Zobrazit odpověď

Výpověď a neschopenka – ochranná doba, kdo platí nemocenskou?

-

Dobrý den, chci se zeptat, na ochrannou lhůtu po ukončení pracovního poměru. Dostala jsem výpověď, teď uběhly dva měsíce a měla jsem nastoupit na nové místo, ale tam mě teď nevezmou, protože jsem nemocná (chřipka). Když nastoupím na nemocenskou, kdo mě ji hradí? Děkuji

Zobrazit odpověď

Nárok na nemocenské dávky – výpověď ve zkušební době v 1. den nemoci?

-

Pracovala jsem jako zaměstnanec a dostanu ukončení pracovního poměru po odpracování cca 1,5 měsíců, tedy ve zkušební době ve chvíli, kdy donesu potvrzení o pracovní neschopnosti. Je v tomto případě nárok na nemocenské dávky? Děkuji za odpověď

Zobrazit odpověď