Neschopenka v zaměstnání na HPP – možnost podnikání jako OSVČ vedlejší

Dobrý den, prosím Vás mám dotaz ohledně situace, když je žena nemocná z důvodu umělého oplodnění, na nemocenské je 6 měsíců, teprve nyní z důvodu různých dalších kompilacích se to teprve povedlo.

A zajímá mě, když je normálně zaměstnaná na plný úvazek u zaměstnavatele a zároveň má vedlejší činnost OSVČ, zda může v době vycházek vykonávat tuto drobnou vedlejší práci OSVČ, byt´ je tedy na neschopence a těžkou práci u zaměstnavatele má od lékaře zakázanou?

Děkuji za info

Dotaz poslal/a: M., 08.11.2023 12:33
Ing. Petra Měkotová
Ing. Petra Měkotová 09.11.2023 19:52 napsal/a:

Dobrý den,

Neschopenka se vystavuje vždy pro konkrétní zaměstnání. Pokud má někdo dvě zaměstnání, pak může mít neschopenku jenom pro jeden pracovní poměr, a druhý je možné (s omezením) vykonávat (neplatí to ale vždy).

Podobné je to i v situaci, kdy se jedná o kombinaci zaměstnání na HPP, a k tomu podnikání jako OSVČ – vedlejší činnost.

Pokud byste si jako OSVČ platila nemocenské pojištění, pak byste mohla mít i druhou neschopenku. Nedostávala byste sice nemocenskou 2x, ale mohlo by to mít vliv na výpočet nemocenských dávek.

Během pracovní neschopnosti, není dovoleno vykonávat výdělečnou činnost, na základě které vznikla účast na nemocenském pojištění a pro kterou je vystavena neschopenka.

Možnost vykonávat nějakou jinou výdělečnou činnost je omezena. Je to možné, ale pouze někdy. Během pracovní neschopnosti, máte povinnost dodržovat léčebný režim.

To zahrnuje jak dodržování vycházek (mimo dobu vycházek musíte být doma). Tak i dodržování pokynů lékaře.

Pokud vám lékař zakázal těžkou práci (a proto máte u zaměstnavatele neschopenku), a vy byste jako OSVČ vykonávala nějakou těžkou práci, pak by to bylo porušením léčebného režimu se všemi důsledky, které z toho mohou vyplývat. A to, i kdybyste takovou práci dělala v době vycházek.

Pokud ale jako OSVČ vykonáváte jenom něco lehkého/nenáročného, tak by to mělo být možné.

Pochopitelně ale já vám neřeknu, co je pro vás ještě vhodné a co už ne (s ohledem na váš zdravotní stav). Nejsem lékař, neznám vaši zdravotní situaci, nejsem pro to kvalifikovaná a netroufám si to jakkoliv posuzovat. Uvádím to jako teoretickou možnost. Případný výkon nějaké práce, byste měla raději konzultovat se svým lékařem.

Dovedu si představit situace, které mohou být poměrně jasné – pokud byste se jako OSVČ živila například nějakou nenáročnou prací na počítači, která se dá dělat i z domu, tak asi není potřeba nic řešit.

Pokud ale potřebujete někam chodit, a zde vykonávat i nějakou fyzickou činnost (byť nenáročnou), tak to k vzhledem k těhotenství už může být i nějaké riziko – to by ale měl posoudit váš lékař.

 

Zařazeno v: , , , , , , , , ,

 

Další dotazy ze sekce Nemocenská:

Vycházky v pracovní neschopnosti – neschopenka bez vycházek

-

Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat: Můj manžel je 14 dní po operaci prostaty. Zatím nedostal od ošetřujícího lékaře povoleny vycházky, za měsíc další kontrola. To opravdu nemá nárok na vycházky? Nebo kam se má obrátit? Děkuji za odpověď a přeji hezký den

Zobrazit odpověď

Neschopenka ve zkušební době a ukončení pracovního poměru

-

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak je to s neschopenkou ve zkušební době? Nastoupila jsem do práce na začátku ledna 2024. Zkušební doba je na 3 měsíce V polovině února jsem onemocněla a mám zatím pořád neschopenku. V pátek mi volali z práce, že se mnou ukončí pracovní poměr. Jak to bude teď, když jsem na neschopence? Kdo […]

Zobrazit odpověď

Výpověď a neschopenka – ochranná doba, kdo platí nemocenskou?

-

Dobrý den, chci se zeptat, na ochrannou lhůtu po ukončení pracovního poměru. Dostala jsem výpověď, teď uběhly dva měsíce a měla jsem nastoupit na nové místo, ale tam mě teď nevezmou, protože jsem nemocná (chřipka). Když nastoupím na nemocenskou, kdo mě ji hradí? Děkuji

Zobrazit odpověď

Nárok na nemocenské dávky – výpověď ve zkušební době v 1. den nemoci?

-

Pracovala jsem jako zaměstnanec a dostanu ukončení pracovního poměru po odpracování cca 1,5 měsíců, tedy ve zkušební době ve chvíli, kdy donesu potvrzení o pracovní neschopnosti. Je v tomto případě nárok na nemocenské dávky? Děkuji za odpověď

Zobrazit odpověď