Brigáda během DPN v těhotenství

Dobrý den, potřebovala bych poradit:

Jsem těhotná a na dočasné pracovní neschopnosti. Pracovní smlouva jako prodavačce, mi skončila v červnu, ještě během pracovní neschopnosti.

Mohu se přihlásit na občasnou brigádu během vycházek (jedná se jenom o lehkou práci v sedě za počítačem)?

Nebudu muset zrušit DPN? Jaká maximální výška mzdy, mi muže být na brigádě a během DPN vyplacena? Případně, jaký postup byste mi radili?

Budu ráda, když mi poradíte. V těchto věcech se jaksi ztrácím.

Předem děkuji.

Dotaz poslal/a: Maria, 07.08.2021 20:35
Ing. Petra Měkotová
Ing. Petra Měkotová 08.08.2021 10:36 napsal/a:

Dobrý den,

Ani během pracovní neschopnosti, není úplně zakázáno, abyste pracovala. Během pracovní neschopnosti, máte ale především povinnost dodržovat lékařem stanovený léčebný režim a také režim povolených vycházek.

Pokud jsou tyto dvě podmínky splněny, tak můžete i během neschopenky pracovat nebo podnikat.

Během neschopenky máte pouze striktně zakázáno vykonávat stejné zaměstnání, pro které vám byla vystavena neschopenka. Nesmíte tedy pro svého zaměstnavatele vykonávat stejnou pracovní činnost. Vzhledem k tomu, že váš pracovní poměr už skončil, tak je toto bezpředmětné.

Je poměrně běžné, že řada lidí má kromě hlavního zaměstnání, ještě nějakou vedlejší práci, nebo třeba podnikají jako OSVČ.

Vystavená neschopenka, se vztahuje vždy ke konkrétnímu zaměstnání. Pokud má někdo dvě zaměstnání, tak mu lékař musí vystavit případně dvě samostatné neschopenky. Nebo třeba jen jednu (pro zaměstnání, kde mu jeho nemoc neumožňuje práci). A druhé zaměstnání (kde nemoc není překážkou), může být vykonáváno dále.

Během pracovní neschopnosti, pak ani není nijak omezena výše příjmu. Pokud si během neschopenky na nějaké brigádě vyděláte 100 tisíc korun za měsíc (přeháním), tak to nemá na výplatu nemocenských dávek žádný vliv.

Jediné, co je potřeba si opravdu pohlídat, je režim vycházek. Pokud nebudete pracovat z domu, tak můžete do zaměstnání docházet jen v době, kdy máte povoleny vycházky.

A také je potřeba, aby vaše brigáda během neschopenky, nebyla v rozporu s pokyny lékaře. Pokud vám například lékař vzhledem k rizikovému těhotenství, zakázal manipulaci s těžšími předměty, nebo se máte vyhýbat stresu či cokoliv jiného, tak by to vaše brigáda měla respektovat.

Jinak zde ale není žádné omezení. Můžete pracovat na nějaké brigádě (DPP, DPČ), případně i v klasickém zaměstnání (na nějaký kratší úvazek, který vám umožní vycházky), nebo můžete podnikat. Výše příjmu nehraje žádnou roli.

O tom, že během že během neschopenky začnete chodit na brigádu, ani nemusíte nikoho informovat.

Maximálně svého lékaře, se kterým byste případně měla zkonzultovat, zda je pro vás daná brigáda vhodná, s ohledem na váš aktuální zdravotní stav. To já pochopitelně nemohu nijak posoudit.

 

Zařazeno v: , , , , , , , ,

 

Další dotazy ze sekce Nemocenská:

Vycházky v pracovní neschopnosti – neschopenka bez vycházek

-

Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat: Můj manžel je 14 dní po operaci prostaty. Zatím nedostal od ošetřujícího lékaře povoleny vycházky, za měsíc další kontrola. To opravdu nemá nárok na vycházky? Nebo kam se má obrátit? Děkuji za odpověď a přeji hezký den

Zobrazit odpověď

Neschopenka ve zkušební době a ukončení pracovního poměru

-

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak je to s neschopenkou ve zkušební době? Nastoupila jsem do práce na začátku ledna 2024. Zkušební doba je na 3 měsíce V polovině února jsem onemocněla a mám zatím pořád neschopenku. V pátek mi volali z práce, že se mnou ukončí pracovní poměr. Jak to bude teď, když jsem na neschopence? Kdo […]

Zobrazit odpověď

Výpověď a neschopenka – ochranná doba, kdo platí nemocenskou?

-

Dobrý den, chci se zeptat, na ochrannou lhůtu po ukončení pracovního poměru. Dostala jsem výpověď, teď uběhly dva měsíce a měla jsem nastoupit na nové místo, ale tam mě teď nevezmou, protože jsem nemocná (chřipka). Když nastoupím na nemocenskou, kdo mě ji hradí? Děkuji

Zobrazit odpověď

Nárok na nemocenské dávky – výpověď ve zkušební době v 1. den nemoci?

-

Pracovala jsem jako zaměstnanec a dostanu ukončení pracovního poměru po odpracování cca 1,5 měsíců, tedy ve zkušební době ve chvíli, kdy donesu potvrzení o pracovní neschopnosti. Je v tomto případě nárok na nemocenské dávky? Děkuji za odpověď

Zobrazit odpověď