Pracovní poměr na dobu určitou – mám na rok na podporu v nezaměstnanosti?

Dobrý den! Prosím o radu, neboť už jsem z toho zmatená.

Od 1. 3. 2020 jsem pobírala rodičovský příspěvek do srpna roku 2022.

Těsně před koncem rodičovského příspěvku jsem nastoupila do zaměstnání. Smlouva byla sjednána od 16. 8. 2022 do 31. 8. 2023.

Smlouva mi nebyla prodloužena a poslední měsíc, tedy celý srpen mám neplacené volno. Budu mít nárok na podporu v nezaměstnanosti?

Děkuji za odpověď

Dotaz poslal/a: Jana, 24.08.2023 14:35
Ing. Petra Měkotová
Ing. Petra Měkotová 25.08.2023 18:37 napsal/a:

Dobrý den,

Hlavní podmínkou, pro nárok na podporu v nezaměstnanosti je minimální „odpracovaná“ doba, alespoň 12 měsíců za poslední dva roky.

Přesněji se jedná o to, že během posledních 24 měsíců, před podáním žádosti o podporu v nezaměstnanosti, musíte mít účast na důchodovém pojištění, v rozsahu nejméně 12 celých kalendářních měsíců.

Jako účast na důchodovém pojištění, se vám započítá jak samotná doba v zaměstnání, tak i předchozí doba, kdy jste pobírala rodičovský příspěvek (náhradní doba zaměstnání).

Doba, kdy pobíráte rodičovský příspěvek (resp. obecně doba péče o malé dítě, případně až do jeho 4 roků), se započítá jako náhradní doba důchodového pojištění.

Na podporu v nezaměstnanosti byste tedy měla nárok, i kdybyste po skončení rodičovského příspěvku vůbec nepracovala. Následující zaměstnání, je tedy „bonus“ navíc. Rozdíl je hlavně v tom, že podpora ihned po skončení rodičovské, je obvykle jen velmi nízká.

I když budete mít nyní v zaměstnání jeden měsíc neplacené volno, pro nárok na podporu v nezaměstnanosti, by to nemělo mít negativní vliv.

Po skončení zaměstnání, byste měla jít do 3 pracovních dní na Úřad práce. Tj. nejpozději 5. 9. 2023. Zde si podáte žádost o zařazení do evidence uchazečů o zaměstnání a současně i žádost o podporu v nezaměstnanosti.

Na podporu v nezaměstnanosti byste měla mít nárok podle standardních podmínek. Vzhledem k tomu, že o podporu budete žádat po ukončení zaměstnání, tak by se měl výpočet podpory odvíjet od průměrného výdělku v tomto posledním zaměstnání.

Pro výpočet podpory se používá průměrný čistý měsíční výdělek za poslední ukončení kalendářní čtvrtletí – tj. u vás by to mělo být za 2 čtvrtletí 2023 (měsíce duben až červen).

První dva měsíce, máte nárok na podporu ve výši 65% z průměrného výdělku. Následně je dva měsíce nárok na 50%. A pokud je vám do 50 roků, tak je pak už nárok jen na jeden měsíc, kdy dostanete 45%.

 

Zařazeno v: , , , , , , , , , ,

 

Další dotazy ze sekce Podpora 2023:

Ukončení pracovní smlouvy dohodou – kolik procent bude podpora v nezaměstnanosti?

-

Dobrý den, mám dotaz ohledně ukončení pracovní smlouvy dohodou. Mám odděláno rok a půl a moje otázka: Mám nárok na podporu a kolik procent? Děkuji předem za odpověď a hezký den přeji.

Zobrazit odpověď

Jak se počítá podpora v nezaměstnanosti – ukončení ve zkušební době

-

Dobrý den, po 18 letech jsem skončila v zaměstnání z důvodu personálních změn. Můj poměr skončil k 30. 9. 2023. Ihned jsem nastoupila do nového zaměstnání, ale bohužel mi kvůli 4leté dceři nevyhovují dlouhé směny a chtěla bych skončit ve zkušební době a uvedu důvod péče o nezletilé dítě. Ukončím buď v říjnu nebo v […]

Zobrazit odpověď

Do kdy se musím hlásit na Úřadu práce po skončení rodičovské

-

Dobrý den, chtěla bych se zeptat: Dne 10. 10. mi skončil rodičovský příspěvek k synovým 3tím narozeninám. Nebyla sem před nástupem na RD zaměstnaná, proto bych se chtěla zeptat, kdy se musím hlásit na úřad práce, když nemám žádnou práci. Děkuji za odpověď

Zobrazit odpověď

Výpověď z pracovního poměru a neschopenka + předdůchod a podpora v nezaměstnanosti

-

Dobrý den, mám dlouhodobé zdravotní problémy, „řešené“ injekcemi do páteře pod CT na 2 klinikách, atd., několik operací. V novém zaměstnání jsem zaměstnána od 1. 11. 2022. Pokud bych dala výpověď zaměstnavateli 29. 9. 2023 a od 3.10. šla na nemocenskou, budu mít nárok na výplatu prvních 14 dní nemocenské od zaměstnavatele, když bych byla […]

Zobrazit odpověď