Kolik jsou alimenty 2023?

Musím platit výživné, i když dítě ukončilo studium?

Dobrý den, dcera přítele (16let) ukončila studium a momentálně nikde nepracuje. Musí přítel platit výživné?

Zobrazit

Vyživovací povinnost na 18 letou dceru – pobírá rodičovský příspěvek

Dobrý den, dcera (18 let, studentka), žije se svým přítelem a pobírá rodičovský příspěvek na své nezletilé dítě. Musím v takovém případě platit dceři výživné?

Zobrazit

Příspěvky v době těhotenství a po něm u nezaměstnaných

Dobrý den, za měsíc ukončuji magisterské studium na VŠ státní zkouškou. Jsem ve 2. měsíci těhotenství a jsem samoživitelka. Je mi 26 let, tudíž již nemám status studenta a zdravotní pojištění si musím hradit sama. Doposud jsem si přivydělávala příležitostně na brigádách, nikdy jsem nepracovala na hlavní pracovní poměr. Bydlím v pronajatém bytě sama. Ale […]

Zobrazit

Vyživovací povinnost rodičů k dítěti nad 18 let věku

Dobrý den, obracím se na Vás s následujícím dotazem: Syn má přítelkyni, s kterou chodí již více než rok. Víme o ní, že je slušné pracovité děvče, které má sen, na němž systematicky pracuje – chtěla by vyučovat hru na klavír na ZUŠ. Je jí 23 let, odmaturovala na střední pedagogické škole a nyní studuje […]

Zobrazit

Alimenty pro studenta střední školy

Dobrý den, Jsem studentka SŠ. Mám doma složitou situaci s otcem a je to už neúnosné. Chci se odstěhovat k příteli, který si sice vydělává, ale nedokáže nás dva finančně „utáhnout“. Chtěla jsem se zeptat, mám nárok na alimenty? Jestli ano, jak si mám o ně zažádat? Děkuji za odpověď.

Zobrazit

Životní minimum při insolvenci

Dobrý den, chtěla bych se jen zeptat popřípadě požádat o radu. Dostala jsem se do hodně složitých finančních problémů a musela jako OSVČ řešit insolvenci. Z nějakého příjmu 13 tis, který mám jako matka samoživitelce a bývalý manžel mi už 5 let nehradí výživné na dceru, bych se po odečtení insolvenčního poplatku dostala na částku […]

Zobrazit